Please return following links to the footer:
Designed by zdrowie, thanks to: Offshore Company Formation Service, Vaccine and WordPress theme
Fakivágás, gallyazás, fakivágás alpintechnikával - favagas1.hu

Tevékenységi kör

Veszélyes fakivágás

Favágást tervez? Hívjon minket a +36/30 202 3505 számon!

Fakivágás alpintechnikával:

A favágási munkákat általában alpintechnikával végezzük, aminek nagy előnye, hogy minden fát meg tudunk közelíteni.

Fakivágás kosaras autóból:

Ha a fa helyzete és a körülmények úgy kívánják, akkor kosaras autóból végezzük el a kívánt munkát.

Faifjítás-gallyazás:

Természetes dolog, hogy a fák elöregednek, ágaik elszáradnak, letörnek, esetleg túlnövik élőhelyeiket.
Ezeket célszerű időben, szakszerűen visszavágatni. Ezekkel az ifjító vágásokkal komoly veszélyhelyzeteket előzhetünk meg.

Veszélyelhárítás:

Amikor már megtörtént a baj, viharban kidőlt fák ledarabolása, veszélyelhárítása.

Fahulladék elszállítása:

A favágás során keletkezett fahulladék elszállítása hordással, kiközelítéssel is.

Gyökérkiszedés:

Amikor a földben maradó gyökér útban van, vállaljuk a gyökér kiszedését kézi, illetve gépi erővel.

 

Fakivágás alpintechnikával

Közel nőtt a házához az egyik fa és fél, hogy kidől? Nehezen hozzáférhető helyen van, de ki szeretné vágni? A megoldás az általam nyújtott fakivágás alpintechnikával.

Bizonyos helyzetekben egy fa veszélyes lehet, akár ránk vagy otthonunkra. Ilyenkor szükségszerűvé válhat a kivágása. De egy fa eltávolítása szakszerű segítség nélkül körülményes és kockázatos lehet. Alpintechnika jól bevált módszer, segítségével könnyedén és biztonságosabban kivágható egy fa.

Alpintechnikát főként akkor érdemes alkalmazni, ha emelőkosaras autóval nem lehet biztonságosan megközelíteni a nehezen hozzáférhető helyszínt.

Nézzük meg, hogyan is zajlik pontosan a fakivágás alpintechnikával:

–          Elsőként alulról felfelé levágom fa gallyait.

–          Ezt követően felülről lefelé haladva a fa törzsét darabonként távolítom el.

–          Ha van elég hely, akkor a darabokat ledobom a földre. Ha nincs elegendő hely, akkor kötéllel eresztem le egyenként.

Tapasztalatomnak köszönhetően gyorsan dolgozok és kedvező áron! Szabaduljunk meg együtt a veszélyes fáktól!

Tekintse meg galériámat!

 

A gyökérkiszedési eljárásokról bővebben

A gyökérkiszedésre általában nem gondolnak az emberek, amikor megszabadulnak a nem kívánt fától. Azonban ha nem szeretné, hogy a következő néhány évtizedben rontsa kertje összképét az ott maradt tuskó, érdemes szakemberhez fordulnia. Két féle módszerrel dolgozunk, aminek megválasztásában a kivágott maradvány elhelyezkedése és nagysága mérvadó.

Kézi gyökérkiszedés:

Kisebb fák esetében ez a célravezető megoldás, különösen, ha több fa is körülveszi vagy egyéb okok miatt nehezen hozzáférhető. Ilyenkor a fa maradékát körbeássuk a megfelelő mélységig, majd elvágjuk a gyökereket. Így egyszerűen ki tudjuk szedni az ott maradó törzsrészt a gyökérrel együtt. Ez a módszer olyan helyeken ajánlott, ahová a munkagépek nem férnének be.

Gépi gyökérkiszedés:

Ha van elég hely a gépekkel való gyökérkiszedésre, a munkafolyamat jóval gyorsabb és egyszerűbb. A módszer alkalmas több vagy nagyméretű tuskók eltávolítására is. Az eljárást tekintve megegyezik a kézi gyökérkiszedéssel, különbség csak a hatékonyságban mutatkozik.

Ha a fakivágás után a növény többi részével sem bajlódna, keressen minket bizalommal!

 

Mikor lehet szükség a fák kivágására?

A fák kertünk díszei, parkokat, köztereket ékesítenek szerte a világban. Azonban vannak olyan esetek, amikor kivágásra ítélik a fákat. Egy fa kivágásának számos oka lehet, ezeket szeretném az alábbiakban röviden bemutatni.

Sok esetben a fák veszélyessé válhatnak, ha elkorhadnak, elöregednek. Ilyenkor mielőbb ki kell vágni az adott példányt, hiszen bármikor balesetet okozhat.

A fák ültetése, telepítése során sokszor előfordul, hogy nem gondolnak az emberek a növény jövőjére. Gyakran megtörténik, hogy olyan helyre ültetik a fát, ahol évekkel később már nincsen elegendő hely számára, és el kell távolítani.

Egy másik oka lehet a fa kivágásának, ha ugyan már a telepítésnél számolnak a fa leendő méretével, azonban valamilyen oknál fogva ágai nem úgy növekednek, ahogyan azt sejteni lehetett, így rossz irányba kezd terebélyesedni a növény és károkat okoz a környezetében lévő épületekben, vezetékekben.

Amennyiben az Ön környezetében is van veszélyessé vált fa, melyet mielőbb ki kell vágni, keressen fel elérhetőségeim valamelyikén!

 

Mennyire lehetnek veszélyesek a fenyőfák?

Ugye már sokszor hallotta, hogy az elöregedett vagy sérült fáktól jobb minél előbb megszabadulni, hiszen súlyos károkat okozhatnak anyagilag és a testi épséget is veszélyeztetik. A fakivágás azonban egyes fafajtáknál nem csak ilyenkor szükséges.

Hazánk bővelkedik fenyőkben, amelyek esztétikus megjelenésük és kellemes illatuk miatt kedvelt kerti fáknak is minősülnek. Azonban nem árt ügyelni rájuk, mert számos veszélyt rejtenek magukban.

A fenyőfák törzse igen erős és masszív, ezért kidőléskor súlyos károkat okozhat.
A legnagyobb probléma azonban, abban az egyszerű tényben rejlik, hogy egyes fajták igen magasra, akár több tíz méterre is képesek megnőni. Ezzel szemben gyökérzetük nem helyezkedik el fél méternél mélyebben. A talaj közeli gyökérzet hátránya, hogy egy magas fát könnyedén kicsavar egy erősebb szélvihar is, hiszen nincs megfelelő kapaszkodója. Ez tavasszal még veszélyesebb, amikor a nedvesség még fel is lazítja az amúgy is vékony réteget, ami szintén megnöveli a kidőlés veszélyét.

Gondolja végig, mennyire veszélyes a kertjében álló fenyőfa vagy más fajta növény és ha nem szeretne kockáztatni, vegye igénybe fakivágás szolgáltatásunkat!

 

Hogyan előzzük meg a diófa idő előtti kivágását faritkítással?

A diófa igen közkedvelt fafajta a kisebb kertekben is. Hatalmas lombkoronájával, ízletes termésével és pazar illatával örvendezteti meg tulajdonosát. Azonban van néhány olyan dolog, amire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy ne kelljen idő előtt kivágni a fát.

A diófa 10 méteres körzetébe ne ültessünk se más fát, se más növényt. Ez azért fontos, mert a diófa terebélyes, helyigényes növény. Emellett olyan anyagot bocsát ki, amely a földre hullva terméketlenné teszi azt a részt. Így őrzi mg területét. Azonban igen ideális pont ezért kerti reggelizőt elhelyezni a diófa árnyékában.

Sokszor túlnövi magát a fa, ilyenkor célszerű szakemberrel ritkíttatni az ágakat. A faritkítás azonban ősszel és tavasszal is igen hasznos. Azért ilyenkor, mert ekkor minimális légveszteséget szenved csak a fa. A téli fagyok sokszor károsítják a fát, és az elfagyott ágak gyakran balesetveszély okozói is lehetnek. A faritkítás által ezek a problémák egyszerűen kiküszöbölhetőek.

Ha profi faritkításra van szüksége, keressen bizalommal!

 

Fák kezelése gallyazással

Természetes folyamat, hogy a fák ágai idővel elöregednek. Ezek azonban veszélyt jelenthetnek, így érdemes nagy gondot fordítani az eltávolításukra. Ennek egy hatásos technikája a gallyazás, mely során a felesleges ágakat, gallyakat levágjuk. Ez a folyamat a közterületeken is igen gyakori, hiszen számos esetben a túlnövő ágak a különféle vezetékeket fenyegetik.

Hogy is néz ki a gallyazás folyamata? Eláruljuk Önnek!

Alapszabály, hogy a gallyazást a fa tövénél kell elkezdeni. A munkálatok során kiemelt figyelmet kell szentelni a fa palástjának, a gallyakat is e mentén érdemes eltávolítani. Szigorúan tilos azonban megvágni, megsérteni azt.

Kérdésként merülhet fel, hogy kinek a feladata a gallyazás. Egyértelmű, hogy a magánterületen álló fát a terület tulajdonosa, a közterületen állót, pedig az önkormányzat gondozza. Annyi bizonyos, hogy a balesetek elkerülése érdekében érdemes kiemelten kezelni a fák kezelésének problémáját.

Szeretné biztonságban tudni otthonát, családját? Akkor ne késlekedjen, keressen fel minket még ma!

 

Borostyán fákról való eltávolítása

Futónövények számos fajtáját láthatjuk régi házak falaira futva, régi korhadt fák törzsére tekeredve élni, élősködni, terjeszkedni. A borostyán is sok helyen megtalálható növény, mely magától terjeszkedik falainkon, fáinkon.

A borostyán a legismertebb futónövény, amely főleg az árnyékos helyeket kedveli, gyakran láthatjuk romos épületeken, temetőkben. Idős fákra is felfut, elszívja a gazdatesttől a tápanyagot és a vizet, és gyakran megöli az életképtelenebb fákat. Nem könnyen lehet kiirtani, mert ha ollóval lemetsszük a lelógó részeket, nagyon hamar újranöveszti magát. Erősen kapaszkodik, tekeredik a fa törzsére, így eltávolítani elég körülményes. A borostyán örökzöld futónövény, így egész télen rovarok sokasága telel levelei alatt, tavasszal pedig odavonzza a méheket, darazsakat.

Ha Ön is szeretne megszabadulni a futónövényektől, melyek rátelepedtek fáira, forduljon szakembereinkhez segítségért! Hatékonyan eltávolítjuk fáiról a borostyánt és más futónövényeket!

 

Fahulladék elszállítása

Gyakran előfordul, hogy különböző okok miatt szükségessé válik egyes fák kivágása, vagy gallyazás esedékes, azonban a folyamat után még megannyi teendő vár az illetékesekre, úgy, mint darabolás és szállítás, melyeket, ha nem tud, vagy nem szeretne önerőből megoldani, mivel nincs szüksége a fahulladékra, a megfelelő szakemberek segítségét kérve könnyedén megoldhatja.

A környezettudatos életmód napjainkban egyre szélesebb körben elterjedt és hasznosított életszemlélet, melynek következtében csökken a környezetterhelés és a felesleges energiafogyasztás, ennek megfelelően a fahulladék megfelelő módon való elszállítása és kezelése, újrahasznosítása szerves részét képezi a környezetvédelemnek, valamint az előírásoknak is maximálisan eleget tesz.

Fontos, hogy a fahulladékot és zöldhulladékot ne keverjük a háztartási és egyéb hulladékokkal, hiszen az újrahasznosítható anyagokkal nem csupán környezetünkről gondoskodunk, de anyagi megtakarítást is eredményez.

Forduljon hozzánk bizalommal, amennyiben fahulladék elszállítása válik szükségessé, valamint kérje bővebb tájékoztatásunkat és árajánlatunkat elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére

 

Veszélyelhárítás: vihar utáni gyors segítség alpintechnikával!

Az alpintechnika egy olyan speciális tevékenység, melynek segítségével a két métert meghaladó magasságokban lehet biztonságos munkatevékenységet végezni, ilyen például az ipari alpintechnikához kapcsolódóan magas irodaházak ablaküvegeinek tisztántartása, de plakátok felhelyezése vagy állapotfelmérés is. Az alpintechnika alkalmas magas fák kivágására, karbantartására is.

Cégünk ezzel a speciális technikával vállalja viharban sérült fák kezelését is. Egy-egy nagyobb vihar után számolni kell azzal, hogy a nagy erejű szél bizony megrongálja még a masszívnak tűnő faóriásokat is, ilyenkor letört faágak, kidőlt fák maradnak utána, melyek gyakran magasságuk miatt elérhetetlenek a hagyományos eszközökkel. Ezek veszélyesek lehetnek az arra tévedők testi épségére, de a közlekedést is akadályozhatják. Az alpintechnika segítségével mi könnyen és gyorsan lebonyolítjuk a veszélyelhárítást: megszabadítjuk a veszélyessé vált ágaktól, fáktól.

Gondoskodjon saját és környezete biztonságáról és hívjon minket vihar utáni problémák esetén!

 

Gallyazás az elektromos vezetékek megóvásáért

A gallyazás folyamata egy mesterséges beavatkozást jelent a fa életében, azonban az elektromos vezetékek biztonságos működtetése és üzemeltetése érdekében bizonyos óvintézkedéseket időben el kell végezni és a növény szempontjából elkerülhetetlen. A szabadvezeték hálózatok vonalában élő fák, illetve bokrok bizonyos ágainak és gallyainak eltávolítását gallyazásnak nevezzük, amely különböző technikákkal és módszerekkel történhet.

A villamos vezetékek környezetében élő növényzet esetében előfordul, hogy a növekedési folyamatok következtében egyes ágak megközelítik a vezetékeket és ezzel kisebb-nagyobb áramkimaradásokat okozhatnak, valamint fennáll az áramütés veszélye is, ami akár a környező épületeket, valamint élőlényeket is veszélyeztetheti, és komoly károkat okozhat. Amennyiben a gallyak, ágak elérik a biztonsági övezetet, az ingatlan kezelője köteles rendszeresen karbantartatni és eltávolíttatni azokat a rendelet szerint.

Gallyazással kapcsolatban az elektromos vezetékek megóvásának érdekében keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

 

A fakivágás mesterei

Ahogyan nekünk, úgy a környezetünkben élő fáknak, facsoportoknak is szükségük van gondoskodásra, ezt viszont csak tőlünk, emberektől kaphatják  meg. Ez az odafigyelés fontos a növények fejlődése és egészsége szempontjából, de kiemelt jelentőséggel bír a balesetek megelőzésének tekintetében is.

Cégünk széles palettáját nyújtja a fákkal kapcsolatos szolgáltatásoknak. Forduljon hozzánk bizalommal, mert képzett csoportunk a megfelelő választás, ha fakivágásról, vagy egyéb fákhoz kapcsolódó tevékenységről van szó, vagyis gyökérkiszedésről vagy akár egyszerű gallyazásról.

Minket válasszon abban az esetben is, ha alpin technikával végzendő fakivágás a cél, vagy autókosaras gallyazás, hiszen ezeket a feladatokat csak megfelelő felszereléssel lehet elvégezni.

Garantáljuk, hogy elégedett lesz a ránk bízott munka minőségével, hiszen csapatunk sok éves szakmai tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkezik, emellett a fák és a természet szeretete is vezérel minket.

Hívjon minket bizalommal, mert a fák mesterei mi vagyunk!

 

Veszélyelhárítás: Téli fakivágás, gallyazás

Téli fakivágás, gallyazásAz év hűvösebb téli időszakát gyakran szélsőséges időjárási körülmények és jellemzők kísérhetik, melyek igen nagy károkat hagyhatnak maguk után, számos probléma forrása lehet a nagy mennyiségű hó, vagy a jég. A téli viszontagságok ellen mindenki a maga módján igyekszik védekezni, és a megfelelő óvintézkedéseket időben megtenni, azonban sokszor következhet be jelentős kár a köztereken vagy magánterületeken álló fák következtében.

A téli időjárási jellemzőknek köszönhetően gyakori jelenség, hogy a hó vagy jég súlya alatt letöredező, kidőlő fák komoly anyagi károkat okozhatnak a parkoló vagy közlekedő járművekben, egyes épületekben vagy épületelemekben, valamint a leszakított elektromos vezetékek is komoly problémák forrásai lehetnek. A veszélyelhárítás során kivágott vagy gallyazott fák gyors és hatékony megoldást kínálnak, melynek esetében mindig az adott körülményekhez szükséges igazítani a fakivágási, gallyazási módszert, valamint a megelőzésen is hasonlóan nagy hangsúly van.

A téli veszélyek elhárítása érdekében fakivágási és gallyazási szolgáltatásokért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Amit a fagyöngyről tudni érdemes

favagas1.huA legtöbben nem is tudják, hogy a kedves nevű fagyöngy valójában élősködő, mely a fák nedveiből él. A fagyöngy az őt tápláló fát lassú pusztulásra ítéli, ezért minél előbb érdemes a beteg ágakat eltávolítani.

Korai stádiumában a fertőzés észrevehető, mert a megtapadás helyén megvastagodnak az ágak, melyek később még erősebbek lesznek, majd lombhullatás után válnak láthatóvá a szabályos zöld, gömbformájú növények. Erdészeti szemszögből a fák növekedési erélye és esélye is lecsökken, a faanyag minősége romlik, ráadásul a fa ellenálló képessége is megcsappan, szabad utat engedve más fertőzéseknek és betegségeknek.

Sajnos a fagyöngy az utóbbi években egyre nagyobb területeket hódít, már a fenyőféléket is erősen károsítja, a felmelegedés pedig csak segíti a terjeszkedésben. Egyetlen pozitívuma gyógyhatásában rejlik, melyet egyre inkább hasznosítanak az orvoslásban. A vegyszeres kezelések nem elég hatékonyak, így fagyöngy ellen úgy védekezhetünk eredményesen, ha mechanikus úton eltávolítjuk a fertőzött ágakat.

Amennyiben fagyöngy károsítja fáit, és szeretné, ha szakavatott csapatunk szabadítaná meg tőlük, keressen bennünket bizalommal favágással kapcsolatos kérdéseivel!

 

A fán lévő sebek ápolása

A fán lévő sebek ápolásaHa nem szükséges kivágni a fát, azért még gondolnunk kell az egészségmegóvására, mégpedig sebkezeléssel. A sebkezelés gyakorlatilag azt jelenti, amikor a fán keletkezett vágásokat fertőtlenítjük és lezárjuk, így megakadályozva a fa bakteriális fertőződését. A fa a sebzés hatására sebhormonokat bocsájt ki, a széleken pedig sebzáró, és védekező anyagok összpontosulnak.

A fa természetes védekező válasza azonban sajnos nem mindig elegendő, mivel a sebet levegőtől és a nedvességtől is több hónapra el kell zárni. Erre tökéletesen megfelel a könnyen beszerezhető olajfesték, oltóviasz, vagy a különböző sebkezelő anyagok.

Cégünk arra fókuszál, hogy minden faápolási munkánál megóvjuk a fa egészségét, és még sokáig megmaradjon a kert díszének.

Hívjon bizalommal, ha tanácstalan és profi szakemberre lenne szüksége, vagy további szolgáltatásainkat is igénybe venné. Minden kérést gyors határidőn belül teljesítünk! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma és győződjön meg ön is szakértelmünkről!

 

Mikor döntsünk egy fa kivágása mellett?

favagas1.huHa nem muszáj, senki nem szereti ritkítani a környezetében lévő zöldterületet, legfőképp a fákat. Vannak esetek, amikor kisebb beavatkozással még orvosolható az adott szituáció, sajnos azonban sok olyan eset van, amikor a fa kivágása elkerülhetetlen:

  • Leggyakoribb oka a fakivágásoknak az öreg, beteg, korhadt belső. Ilyenkor a fa már inkább veszély, mint örömforrás egy kertben vagy közterületen.
  • Sokszor előforduló probléma, hogy egy fa növekedése során olyan problémákat okoz, mint járda vagy út felpúposodása. De előfordulhat, hogy a növekvő ágak olyan hézagokban kezdenek el növekedni, ahol falrepedés lesz a következmény.
  • A legkevésbé problémás eset általában az, ha egy fa belelóg a villany és más vezetékekbe, hiszen ilyenkor a fakivágást általában ki lehet kerülni, viszont rendszeresen vissza kell vágni a növekvő lombkoronát, melyhez szintén szakember segítségére van szükség.

Ezen kívül persze számos körülmény szolgáltathat okot egy fa kivágására, azonban minden esetben fontos, hogy ne könnyelműen vágjunk bele, hanem kérjük szakemberek segítségét. Várjuk megkeresését, ha fakivágásra lenne szüksége!

 

Balesetveszélyes fák a közvetlen környezetében? Fakivágás!

Balesetveszélyes fák a közvetlen környezetében? Fakivágás!Fontos, hogy megőrizzük a zöld területeket környezetünkben, ám sajnos vannak olyan helyzetek, amikor szükségessé válik egy-egy növény eltávolítása. Amikor a fák valamilyen kártevők miatt megbetegednek, vagy a viharos időjárás tesz kárt bennük, esetleg egyszerűen öregek, fokozott veszélynek vannak kitéve az adott környezetben élők. Ahhoz, hogy ne történjen tragédia egy kidőlő fa miatt, szükséges minél előbb szakembert hívni, aki szakszerű fakivágással megszünteti a balesetveszély forrását!

Ha a fakivágáshoz még nem találta meg a megfelelő szakembert, ne kutasson tovább, hiszen jó helyen jár! Több éves tapasztalattal rendelkezem, szaktudásommal biztonságosan távolítom el a szóban forgó területről a növényt, így többé nem kell kerülgetnie a kertjében vagy az utcán egy veszélyes, kidőlés előtt álló fát!

Fontos, hogy a veszélyes fák kivágásának laikusként soha ne álljon neki, hiszen a megfelelő eszközök nélkül igen kockázatos belevágni! Keressen inkább bátran az egyszerű és szakszerű megoldásért!

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>